Gigantes (grecka fasola olbrzymia)

Gigantes (grecka fasola olbrzymia)
Gigantes (grecka olbrzymia fasola) jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 1 porcją. Na $10.45 za porcję, ten przepis okładki 84% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 142g białka, 260 g tłuszczu, oraz w sumie 4390 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka warzyw kostki bulionowe, ketchup, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Recipezaar. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gigantes Plaki (Grecka Fasola), Fasola Gigantes Pieczone, oraz Pieczone Gigantes w sosie pomidorowym.

Instrukcje

1
Gotować wstępnie namoczoną fasolę w szybkowarze, z wystarczającą ilością wody, aby pokryć o jeden cal, przez 20 minut i pozostawić do siedzenia, niezakłócony, przez 2-3 godziny przed przystąpieniem do receptury.Przełóż fasolę na dużą patelnię do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2
Dodaj wszystkie pozostałe składniki, z wyjątkiem koperku, i dobrze wymieszać, aby rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
3
Zalać wystarczająco gorącą wodą, aby pokryć fasolę o 1".
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Umieść patelnię w piekarniku i ustaw piekarnik na 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Piec przez 2 godziny. Sprawdź, jeśli lubisz bardziej miękkie fasolki, gotuj je o pół godziny dłużej.Wymieszać koperek w ciągu ostatnich 15 minut pieczenia.Na patelni nadal będzie dużo soków, ale zostaną one wchłonięte przez fasolę i zagęszczą się, gdy fasola ostygnie.Podobnie jak prawie wszystkie przepisy fasoli, te poprawiają się dopiero następnego dnia, a dzień po next.In Grecja, fasola ta stanowiłaby główny, "wegetariański" posiłek i nie zawierałaby bekonu, który jest moim własnym dodatkiem. Często jemy bezmięsne, zwłaszcza gdy pościmy. Z lub bez boczku lub kiełbasy, to jest dobre jedzenie, zwłaszcza z dużym kawałkiem ostrego sera feta na stronie skubać między kęsy fasoli i slurps sosu i niektóre dobre, uczciwy, chrupiący chleb do czyszczenia talerz z. :-).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero to moje najlepsze propozycje dla greka. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Możesz spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn