Garnki rabarbarowo-truskawkowe bezowe
Garnki z rabarbarem i truskawką beza zajmuje około 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka rabarbaru, jajka, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przepis ten zachwycił 291 osób. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Beza z sosem truskawkowo-rabarbarowym, Ciasto Bezowe Truskawkowo-Rabarbarowe, oraz Truskawkowe Rabarbarowe Tartaletki Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180C/Gaz 4 / Wentylator piekarnik 160C.
Włożyć rabarbar do naczynia żaroodpornego, posypać 50g cukru i skórką pomarańczową i wymieszać. Przykryć i piec w piekarniku przez 35-40 minut do miękkości. (Alternatywnie, można gotować rabarbar z cukrem i skórki w kuchence mikrofalowej przez 10 minut na pełnej mocy, mieszając w połowie czasu gotowania, aż po prostu miękkie.)
Wyjmij rabarbar z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Wymieszać z konserwą, a następnie żółtka. Podzielić mieszaninę rabarbaru pomiędzy cztery ramekiny 175ml / -14°l oz. Umieścić na blasze do pieczenia i gotować w piekarniku przez 10 minut, aż lekko zgęstnieje.
Podczas gotowania rabarbaru, ubić białka na sztywno.
Posypać połowę pozostałego cukru i ponownie ubić. Delikatnie złożyć resztę cukru. Ułóż bezę na wierzchu rabarbaru, aby całkowicie ją przykryć i obracaj wierzch. Wróć do piekarnika na 10 minut, aż beza będzie puszysta i złocista.