Fusilli z krewetkami i rukolą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Fusilli z krewetkami i rukolą spróbować. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 2,46 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 23G białka, oraz 11g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, szalotki, płatki pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Spróbuj Fusilli z krewetkami, pomarańczą i rukolą (Lato), Fusilli z włoską kiełbasą i rukolą, oraz Fusilli ze szparagami, groszkiem i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i czosnek i saute aż półprzezroczyste, o 2 protokół.
Dodać płatki czerwonej papryki i białe wino i doprowadzić do duszenia. Dusić, aż wino zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodaj krewetki i gotować tylko do momentu, gdy są różowe, o 2 protokół.
W międzyczasie gotuj fusilli w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękka, ale nadal twarda do ukąszenia, od czasu do czasu mieszając, około 8 do 10 minut.
Dodaj fusilli i rukola na patelni. Rzucać, aby połączyć. Doprawić makaron do smaku solą i pieprzem.
Makaron przełożyć do dużej miski i podawać.