Fusilli z karmelizowaną dymką i białym winem
Fusilli z karmelizowaną dymką i białym winem to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pieprz, czosnek, bulion z kurczaka o niższej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Działa dobrze jako niedrogi dodatek do Wiosna. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Fusilli z karmelizowaną dymką i białym winem, Czerwone wino-duszony mostek z karmelizowaną cebulą, oraz Jarmuż toskański z karmelizowaną cebulą i octem z czerwonego wina.
Instrukcje
Połącz panko, 1 łyżkę oleju, 1 łyżeczkę czosnku i szczyptę soli w małej misce.
Rozprowadzić mieszaninę panko w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 375 przez 6 minut lub do złotego koloru, mieszając po 3 minutach. Super.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju do patelni, wirując do herbu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 20 minut lub aż złoty kolor będzie brązowy, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczkę czosnku i wino. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; gotować 1 minutę.
Dodać bulion; gotować, aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 4 minut).
Makaron ugotować we wrzącej wodzie z 1 łyżką soli koszernej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając dodatkowy tłuszcz.
Dodaj makaron, pozostałą sól i pieprz do mieszanki cebuli; wrzucić delikatnie.
Umieść około 1 szklanki makaronu w każdej z 4 płytkich miseczek; posypać każdą porcję 2 łyżkami mieszanki panko.