Fusilli z karczochami i kremem z parmezanem
Fusilli z karczochami i kremem parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 761 kalorii, 18g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz karczoch serca, masło, parmezan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Karczochy z cebulą, octem balsamicznym i parmezanem, Serduszka z palmy z karczochami, ogórkiem, pomidorem i awokado, oraz Mini grillowane karczochy serca z niskotłuszczowym szpinakiem i dipem z karczocha.
Instrukcje
W średnim rondlu roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund. Wymieszać w śmietanie, sól, pieprz, i karczochy serca. Gotować, aż tylko ogrzane przez, o 3 protokół.
W dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, gotować fusilli aż tylko gotowe, o 13 protokół.
Odcedzić makaron i wymieszać z sosem śmietanowym, parmezanem i szczypiorkiem.
Konserwy vs. marynowane karczochy serca: zdecydowanie wolimy konserwy karczochy serca marynowane typu, które są w małych słoikach. Marynowane często mają ostry smak. Korzystając z karczochów w puszkach, odcedzić i wypłukać je najpierw, aby usunąć z puszki "cynowy" smak.
Zalecenie dotyczące wina: karczochy zwykle sprawiają, że wina wydają się słodsze. W związku z tym proponujemy czerwone lub białe wino o dużej kwasowości. Barbera lub dolcetto z regionu Piemontu we Włoszech lub włoski pinot bianco lub sauvignon blanc byłyby odpowiednie.