Rigatoni z pikantną kiełbasą z kurczaka, szparagami, bakłażanem i pieczoną papryką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Rigatoni z pikantną kiełbasą z kurczaka, szparagami, bakłażanem i pieczoną papryką. Jedna porcja zawiera 757 kalorii, 31g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.57 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 75 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka parmezanu, bakłażan dla niemowląt, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kiełbasa pieczona czosnkiem, bakłażanem i papryką, Ciasto do pizzy z pikantnym bakłażanem i pieczoną papryką, oraz Rigatoni Al Forno (pieczone Rigatoni) z prażonymi szparagami i na dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak w piekarniku 6 cali poniżej brojlerów i rozgrzej brojlery.
Umieścić paprykę na blasze do pieczenia i umieścić go pod brojlerem. Pieczeń, obracając papryki szczypcami ćwierć obrotu co kilka minut, aż zwęglone ze wszystkich stron, 8 do 10 minut w sumie.
Przełożyć paprykę do miski, przykryć szczelnie folią i pozostawić paprykę na parze przez 10 minut, aby poluzować Skórki.
Używając ręcznika papierowego, zetrzyj zwęglone skórki z papryki. Ostrożnie usuń rdzenie, łodygi i nasiona i pokrój kawałki wzdłuż w cienkie paski. Zastrzegamy wszelkie płynne uwalnianie papryki.
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia i soli obficie.
Dodać szparagi i gotować przez 1 minutę; odcedzić i spłukać pod zimną wodą.
Przełożyć do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować, rozbijając go drewnianą łyżką, aż rumiane i gotowane przez, 6 do 8 protokół.
Kiełbasę przełożyć na talerz łyżką szczelinową.
Tymczasem doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i soli go obficie. Makaron gotować do al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Odcedzić i włożyć makaron do ciepłego garnka.
Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek na patelni, dodać bakłażan, doprawić solą i pieprzem, i gotować, aż brązowy i po prostu miękkie, 5 do 6 protokół.
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek i czosnek na patelni i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać pieczoną paprykę z dowolnym zastrzeżonym płynem, szparagi, kiełbasa, i ocet i gotować, mieszając, przez 2 minuty więcej.
Przenieść mieszaninę kiełbasy do ciepłego rigatoni i dodać parmezan, pietruszka, i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać, aby połączyć.
Smak makaronu i doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby.
Przelać do dużej miski i podawać natychmiast.