Fregola z małż

Fregola z małż
Fregola z małż może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 11g białka, oraz 28g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz wino, małże, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fregola z małż i Małży, Tre Fagioli z Fregolą, oraz Kam Heong Clams (golden Fragrant Clams) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Fregola gotować w dużym garnku z wrzącą słoną wodą, mieszając od czasu do czasu, aż do bardzo dente, 6-8 minut; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
FregulaFregula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
W międzyczasie rozgrzać 1/2 szklanki oleju w Holendrze lub innym dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać płatki czosnku i czerwonej paprykii gotować, mieszając, aż pachnące, ok. 30 sekund. Ostrożnie dodać wino; doprowadzić dooil, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż reduced by o połowę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
CzosnekCzosnek
WinoWino
4
Dodaj małże, przykryć, i gotować, transferringclams do miski, jak otworzyć (odrzucić anythat nie otworzyć), 6-8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Dodać płyn do gotowania fregolato w garnku i gotować, mieszając, aż fregola będzie miękka, a sos lekko podrażniony (powinno być jeszcze dużo płynu), około 2 minut. Powrót małże topot i gotować, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
FregulaFregula
MałżeMałże
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Fregolę i małże podzielić na miseczki, skropić oliwą, a na wierzch natką pietruszki i skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
FregulaFregula
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MałżeMałże
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn