Francuski Kurczak pieczony miodem z konserwowanymi cytrynami
Francuski Kurczak pieczony miodem z konserwowanymi cytrynami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 485 kalorii, 41g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli koszernej, wino, Mączka z macy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zachowane cytryny można śledzić to danie główne z Świąteczne Stollen Madeleines z zachowaną cytryną jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Spróbuj Pieczony Kurczak Z Karczochami, Cynamonem I Konserwowanymi Cytrynami, Śródziemnomorska sałatka z kurczakiem z zakonserwowanymi cytrynami, oraz Marokański kurczak cytrynowy z Zakonserwowanymi cytrynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 6 łyżek miodu i wina w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki (około 20 minut); wymieszać zakonserwowane cytryny.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 minut lub do lekko miękki.
Przenieść na patelnię pokrytą natryskiem do gotowania.
Ułożyć kurczaka, mięsisty bok do góry, na cebuli.
Połączyć pozostałe 2 łyżki miodu, sól i pieprz w małej misce. Mieszankę miodu wcierać pod skórkę kurczaka.
Wlać mieszaninę wina na kurczaka w patelni.
Piec w 375 przez 50 minut lub do kurczak jest gotowy.
Usuń kurczaka z patelni, rezerwując mieszaninę wina.
Odstawić kurczaka 10 minut.
Usunąć skórę z kurczaka; wyrzucić.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek. Przecedzić mieszaninę wina z patelni przez drobne sito do worka; wyrzucić ciała stałe.
Odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić kapiele do małego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Na patelnię dodaj macę, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje.