Przepis francuska zupa cebulowa z wołowiną i jęczmieniem może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 2,04 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 22g białka, oraz 10 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz olej sezamowy, imbir, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Francuska zupa cebulowa z jęczmieniem, Francuska zupa cebulowa z domowym bulionem wołowym, oraz Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej.
Instrukcje
1
Połączyć wrzącą wodę i shiitakes w misce; przykryć i odstawić 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Odcedzić shiitakes w durszlaku nad miską, rezerwując płyn. Pokrój shiitakes, odrzucając łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Do Szczotkowania I Smażenia
3
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Dodaj cebulę, szalotki, imbir, i czosnek; smażyć 10 minut lub aż lekko rumiane.
Dodaj zarezerwowany płyn grzybowy, 4 szklanki wody i następne 4 Składniki( woda przez consomm); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub aż jęczmień będzie miękki. Wymieszać 1 łyżeczkę oleju sezamowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Grzyby
Jęczmień
Woda
7
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
8
Chochla 1 1/2 filiżanki zupy do każdego z 6 żaroodporne zupy miski; góry każdej porcji z 2 kromki chleba i 2 łyżki sera. Broil 3 cale od ciepła 1 minutę lub aż ser topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Chleb
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
Chochla
9
Podawać natychmiast.
10
Uwaga: Ta zupa dobrze zamarza do dwóch miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa
11
Wlać do hermetycznego pojemnika, pozostawiając wystarczająco dużo miejsca na ekspansję (Zwykle cal lub dwa u góry). Aby podgrzać, rozmrozić całkowicie w lodówce; następnie umieścić zawartość w rondlu na małym ogniu, dodając trochę płynu, jeśli to konieczne.
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau La Grange Clinet Bordeaux Superiore. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.