Francuska Tarta Pomidorowa
Francuska tarta pomidorowa to pescatarian przepis z 7 porcjami. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 14g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka koncentratu pomidorowego, mąka, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 38%. Spróbuj Francuska Tarta Pomidorowa, Francuska Tarta Z Jabłkami, oraz Francuska Jedwabna Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub misce połącz mąkę i masło. Wirować lub pocierać palcami, aż utworzą się drobne okruchy.
Dodać jajko i wirować lub mieszać widelcem, aż ciasto się połączy. Wklep ciasto w kulkę, a następnie naciśnij równomiernie na dnie i bokach 10-calowej patelni z wyjmowaną obręczą.
Piec w piekarniku 325, aż skórka będzie bladozłota, około 30 minut (około 25 minut w piekarniku konwekcyjnym).
Tymczasem pomidory pokroić na pół i delikatnie wycisnąć nasiona.
Pokrój pomidory w poprzek na plastry o grubości 1 cala i połóż na ręcznikach, aby osuszyć. Zapisz koniec.
Wyjmij upieczoną skórkę z piekarnika i obróć piekarnik do 40
Rozprowadzić musztardę na dnie skorupy, następnie posypać równomiernie 1 1/2 szklanki sera. Dopasuj największe plastry pomidora ciasno w jednej warstwie sera.
Pokrój Pozostałe plastry pomidora na kawałki, aby wypełnić luki; rezerwy dodatkowe kawałki pomidora do innych zastosowań.
W małej misce wymieszaj olej, aby wymieszać go z pastą pomidorową, szalotką, czosnkiem, tymiankiem, majerankiem i oregano.
Posypać pozostałym serem. Ułóż anchois i oliwki na pomidorach.
Piec w piekarniku 400, aż ser będzie lekko rumiany, około 25 minut (około 18 minut w piekarniku konwekcyjnym).
Tartę pokroić w kliny i podawać na gorąco lub na ciepło.
Dodać sól i pieprz do smaku.