Francuska Miska Cebulowo-Wołowa

Francuska Miska Cebulowo-Wołowa
Francuska miska cebulowo-wołowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 480 kalorii, 37g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 4,91 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś 2 łyżeczki tymianku, bulion z kurczaka mniej sodu, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Francuski Strudel Cebulowo-Wołowy, Francuska cebula wołowa polędwica dla dwojga, oraz Francuska Cebula Wołowina Stroganoff dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 5 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Zapiekać i marynować w lodówce od 1 do 4 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane4 Szklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
2
Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Dodać cebulę i cukier, i gotować 10 minut lub aż złoty kolor, często mieszając. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć i gotować 10 minut, często mieszając. Wymieszać mąkę z mieszanką cebuli i gotować, odsłonięte, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Dodaj wodę, wino, bulion i consomm, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Dodaj mieszaninę wołowiny, Worcestershire, pieprz, i sól; gotować, odkryte, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Umieść makaron w każdej z 6 dużych misek; top z mieszaniny bulionu, grzanki, i ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Składniki

2(zima)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)298Orzechy dowolne (posiekane)beef consommébeef consommé1(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorący gotowany makaron soba (około 8 uncji niegotowanego makaronu gryczanego)gorący gotowany makaron soba (około 8 uncji niegotowanego makaronu gryczanego)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino454Orzechy dowolne (posiekane)beztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka3(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrzanki o smaku czosnkowymgrzanki o smaku czosnkowym4ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione57Orzechy dowolne (posiekane)1/2 szklanki rozdrobnionego sera Gruyère lub Jarlsberg1/2 szklanki rozdrobnionego sera Gruyère lub Jarlsberg1Średnia żółta cebula, posiekanacebula pokrojona pionowo (ok. 3 cebule)cebula pokrojona pionowo (ok. 3 cebule)0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)680Orzechy dowolne (posiekane)stek z polędwicy bez kości, cienko pokrojonystek z polędwicy bez kości, cienko pokrojony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło lub margaryna w sztyfciemasło lub margaryna w sztyfcie11 funt cukinii,Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire2(może być lub przeglądać)posiekany świeży lub 1/2 łyżeczki suszonego tymiankuposiekany świeży lub 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Magazyn