Fondue Z Serem Włoskim

Fondue Z Serem Włoskim
Fondue z włoskiego sera może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,28 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 25g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 56 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pieprz, fontina, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Fondue Włoskie, Fondue z piwem i włoską kiełbasą, oraz Serious Cheese: Super Bowl beer and Cheese Fondue dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić ser Fontina i Gruyere ze skrobi kukurydzianej w średniej misce do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Ser FontinaSer Fontina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Smażyć pancetta w dużym rondlu na średnim ogniu, aż ostry i złoty, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś pancettę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wylać nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Wlać wino do tego samego rondla i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Ubić 1 garść mieszanki serowej do wina, aż prawie się roztopi. Powtórz z pozostałą mieszaniną sera w około 4 kolejnych partiach. Kontynuuj ubijanie, aż ser całkowicie się rozpuści, a fondue bąbelki, około 1 minuty. Wymieszać wszystkie z wyjątkiem 2 łyżek pancetty. Doprawić fondue pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
SerSer
PieprzPieprz
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Przełożyć masę serową do garnka do fondue.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Posypać pozostałą pancettą i szczypiorkiem. Ustaw garnek nad świecą lub palnikiem w puszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Podawać z focaccią i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
FocacciaFocaccia

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn