Fondue z białej czekolady

Fondue z białej czekolady
Fondue z białej czekolady to deser, który serwuje 4. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 505 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ten przepis z BBC Good Food ma 104 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz czekoladę, masło, podwójny krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak niesamowite. Szaszłyki Owocowe Z Fondue Z Białej Czekolady, Szaszłyki Owocowe Z Fondue Z Białej Czekolady, oraz Czekoladowe Fondue & Swissmar Żeliwny Zestaw Do Fondue Giveaway są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połącz białą czekoladę, niesolone masło, podwójną śmietanę i ekstrakt wanilii w żaroodpornej misce ustawionej nad rondlem z gotującą się wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Podwójny KremPodwójny Krem
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Podgrzać do stopienia i wygładzenia, mieszając od czasu do czasu przez około 5 minut.
3
Przelać do garnka do fondue lub ciepłego rondla i podawać z schłodzonymi wiśniami lub jeżynami i truskawkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione Fondue czekoladowe. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn