Fondue Czekoladowe
Czekoladowe Fondue wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Mieszanka cukru, banana, naturalnego kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako niedrogi deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Spróbuj Czekoladowe Fondue & Swissmar Żeliwny Zestaw Do Fondue Giveaway, Family Fondue Night {Moje Ulubione Fondue + gratis!}, oraz Fondue Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Banana obrać i pokroić w kostkę, a jabłko pokroić w plasterki.
Plastry bananów, jabłek i truskawek ułożyć w osobnych stosach na talerzu.
Plastry banana i jabłka posypać sokiem pomarańczowym i delikatnie wymieszać. Przykryj owoce folią i przechowuj w lodówce podczas przygotowywania fondue.
W średnim rondlu ubić kakao w proszku i cukier. Stopniowo wlać odparowane mleko i dobrze ubijać, aby uzyskać pastę.
Umieścić rondel na małym ogniu i gotować, stale mieszając, aż do duszenia.
Zdjąć z ognia i ubić wanilią i czekoladą i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Mieszanina będzie gęstnieć, gdy lekko ostygnie.
Czekoladę przełożyć do garnka do fondue i ogrzać.
Podawać z pokrojonymi owocami do maczania.