Florentiner à La Mama
Florentiner à la Mama może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 44. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, migdały blanszowane, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bahama Mama, Bahama Mama, oraz Mama ' s Manicotti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
W maszynce zmielić razem 1 1/2 szklanki migdałów, mąkę i sól. Chcesz drobnego kotleta, ale nie chcesz topulverize migdały do mąki lub ubijać go do pasty; nie powinno być jakieś ładne kawałki migdałów nadal widoczne. Odstawić w misce wraz z pozostałymi 1/2 szklanki unchopped migdałów.
W rondlu na małym ogniu, połączyć cukier, miód, śmietana, i masło. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Podnieś ciepło do średniej wysokości i przymocuj do termometru cukierkowego.
Podgrzać mieszaninę do temperatury 235 ° F.
Zdjąć patelnię z ognia i natychmiast wymieszać mieszaninę migdałów. Poczekaj chwilę, aż ciasto ostygnie w dotyku, a następnie wymieszaj ekstrakt migdałowy.
Podczas gdy ciasto jest jeszcze ciepłe i giętkie, zgarnij go w łyżeczkach na pergaminową patelnię z arkuszem. Używam łyżeczki do 2-calowych okrągłych ciasteczek. Rozłóż ciasteczka kilka centymetrów od siebie, ponieważ będą się rozprzestrzeniać.
Piec przez 10 minut lub do złotego koloru.
Alternatywnie, naciśnij ciasto do formy do ciasta w kształcie serca rozpylonej nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Piec przez 20 minut, lub aż krawędzie są brązowe.
Podczas gdy ciasteczka ostygną, umieść czekoladę w misce bezpiecznej dla mikrofalówki i kuchenki mikrofalowej w 30-sekundowych odstępach, mieszając między każdą sesją i kontynuując, aż czekolada zostanie całkowicie stopiona.
Polać czekoladą schłodzone Florentiners. Przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym, suchym miejscu do tygodnia.