Fettuccine z sosem pomidorowo-śmietanowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Fettuccine z sosem pomidorowo-śmietanowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 391 kalorii, 15g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, wodę, fettuccine i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fettuccine z sosem pomidorowym, Fettuccine z sosem śmietanowym z suszonych pomidorów, oraz Fettuccine w sosie śmietanowo-pomidorowo-bazyliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować w 4 ćwiartkach wrzącej wody z 1/4 łyżeczki soli przez 8 minut lub aż makaron będzie prawie al dente.
Odcedzić makaron przez sito nad miską; rezerwy 1 1/3 szklanki wody do gotowania makaronu.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać czosnek; gotować 2 minuty lub aż bardzo pachnące i miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pomidorów; gotować 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać w 1 1/3 szklanki wody makaronu; doprowadzić do wrzenia.
Dodać serek śmietankowy; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj makaron, oliwki, i papryka; gotować 3 minuty lub aż makaron jest al DENTE, podrzucając do herbu. Miksturę makaronu podzielić na 4 płytkie miseczki; każdą porcję wymieszać z 1 łyżką bazylii. Podziel Parmigiano-Reggiano równomiernie między porcje.