Fettuccine z Podsmażonymi pomidorami, szpinakiem i Burratą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Fettuccine z pieczonymi pomidorami, szpinakiem i Burratanem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz fettuccine, sól, ser burrata i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Fettuccine z Podsmażonymi pomidorami, szpinakiem i Burratą, Fettuccine z Podsmażonymi pomidorami, szpinakiem i kozim serem, oraz Fettuccine ze szpinaku z sosem maślanym i pomidorami pokrojonymi w kostkę.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić.
Podczas gdy makaron gotuje, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania. Ułóż połówki pomidorów, ściąć boki w dół, na patelni; gotować 1 1/2 protokół lub aż smażone. Pomidory wymieszać; gotować 30 sekund.
Pomidory wyjąć z patelni; odstawić.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj czerwoną paprykę i czosnek; gotować 2 minuty lub aż pachnące, mieszając od czasu do czasu.
Umieść pomidory w puszkach w mini chopper lub robocie kuchennym; proces aż będzie prawie gładki.
Dodać puree pomidory i sól do mieszaniny oleju; gotować 8 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj szpinak i ugotowany makaron; dobrze wrzucić, aż szpinak lekko zwiędnie. Ułóż około 1 1/3 szklanki mieszanki makaronu w każdej z 4 płytkich misek. Podziel połówki pomidorów smażonych winogron równomiernie między porcje. Na każdą porcję nałożyć około 2 łyżki sera burrata i posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.