Ciasto Kawowe Gruszkowo-Żurawinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc wypróbuj ciasto kawowe gruszkowo-żurawinowe. Za 38 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 9g tłuszczu i w sumie 300 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś zmielony cynamon, sok z cytryny, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Kawowe Żurawinowo-Gruszkowe, Czas Świętować Z Ciastem-Palona Gruszka I Ciasto Kawowe Z Orzechami Pekan, oraz Gruszka Do Góry Nogami Ciasto Kawowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Przygotuj mieszankę chleba zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; wlać ciasto do natłuszczonego 9-calowego. kwadratowa blacha do pieczenia.
Posyp gruszki sokiem z cytryny; ułożyć na cieście.
W małej misce wymieszaj mąkę, cukier i cynamon; mieszać z masłem, aż będzie kruchy.
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto kawowe można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "