Chleb Sodowy

Chleb Sodowy
Chleb sodowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 5G tłuszczu i w sumie 355 kalorii. Ten przepis służy 6. Za 33 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mąki, maślanki, niebielonej mąki i płatków owsianych. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 105 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to bardzo rozsądna cena przepis dla fanów europejskiej żywności. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 95%. Podobne przepisy obejmują Autentyczny Irlandzki Chleb Sodowy (Maszyna Do Chleba), Irlandzki Chleb Sodowy: Łatwy Szybki Chleb, oraz Pieczenie chleba: chleb sodowy z suszoną żurawiną.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, owies i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Wlej większość maślanki i dobrze wymieszaj, w razie potrzeby dodając więcej maślanki, aby uzyskać miękkie ciasto. Wyłożyć na posypaną mąką powierzchnię i lekko zagnieść na nadające się do kształtowania ciasto. Unikaj przepracowywania ciasta. Uformuj ciasto w okrągły bochenek w kształcie dysku i ostrym nożem Wytnij Głębokie "X" na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Umieść ciasto na blasze wyłożonej pergaminem i piecz przez 7 minut w temperaturze 425 stopni F. obniż temperaturę piekarnika do 375 stopni F i piecz kolejne 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Wyjmij chleb z piekarnika na deskę do krojenia. Ostudzić lekko przed cięciem i cieszyć się ciepłem!
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Chleb sodowy naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn