Smażony pstrąg z masłem szczypiorkowym cytrynowym
Smażony pstrąg z masłem szczypiorkowym cytrynowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatarian hor d ' oeuvre. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 32 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 130 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga fileta z pstrąga, koszernej soli i świeżo popękanego pieprzu, soku z cytryny i szalotki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 53 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Pstrąg z pietruszką i masłem cytrynowym, Pstrąg maślany w maśle cytrynowym kaparowym, oraz Młode ziemniaki z masłem cytrynowo-szczypiorkowym.
Instrukcje
Wymieszaj 3 łyżki masła, skórkę z cytryny, sok, szalotkę i 2 łyżki szczypiorku, aż dobrze się połączą.
Umieść masło na małym kawałku plastikowej folii i używając obu końców plastikowej folii, obróć ją, aby utworzyć cylinder. Schłodź przez co najmniej 30 minut.
Za pomocą pincety igłowej usuń wszystkie kości z pstrąga. Rozpuść pozostałe 2 łyżki masła na umiarkowanym ogniu na dużej patelni nieprzywierającej.
Posyp pstrąga solą i pieprzem.
Połóż rybę skórą do dołu i gotuj na złoty kolor przez 3 do 4 minut. Odwróć i gotuj przez kolejne 3 minuty. Za pomocą ostrego noża do obierania wsuń nóż w najgrubszą część ryby. Jeśli nie czujesz żadnego oporu, twoja ryba jest skończona.
Rybę przełożyć na talerze, posypać masłem i udekorować pozostałym szczypiorkiem.
BYOC: piękno tego masła polega na tym, że możesz zrobić z niego wszystko, co chcesz. Dlaczego nie spróbować limonek i chili, cytryny i mięty, rozmarynu, tymianku i szałwii? Wszystko idzie, gdy jesteś w kuchni.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla pstrąga. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować, jest Flowers Sea View Ridge Estate Pinot Noir. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 67 dolarów.
Kwiaty Widok Na Morze Ridge Estate Pinot Noir
Ciemnoczerwony kolor z ceglaną obwódką. Aromaty są kwiatowe i owocowe dominujące składające się z malin i wiśni bing z subtelnyminuty cedru, ziela angielskiego i anyżu. Cały element klastra zapewnia pikantność na podniebieniu z gładką teksturą iślady mineralności, które prowadzą do utrzymującego się wykończenia napędzanego kwasem.