Fettuccine z pieczarkami i szpinakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Fettuccine z grzybami i szpinakiem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 307 kalorii, 16G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szpinak, odparowane mleko, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć odparowane mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Koktajl Mleczny Z Awokado jako deser. 155 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Szynka Pieczarkowa Fettuccine, Szynka Pieczarkowa Fettuccine, oraz Grzyby Ricotta Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować i odcedzić fettuccine zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Tymczasem w patelni 10-calowej, podgrzać 1/4 szklanki bulionu do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać grzyby; gotować, często mieszając, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta. Wymieszać dodatkowo 1/4 szklanki bulionu. Kontynuuj gotowanie grzybów 4 do 6 minut, często mieszając, aż do miękkości.
Wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki bulionu; podgrzać do wrzenia. Wymieszać ze szpinakiem, pomidorami, włoskimi przyprawami i solą. Gotować od 1 do 2 minut, ciągle mieszając, aż szpinak zwiędnie. Wymieszaj odparowane mleko, aż do ogrzania.
Umieścić fettuccine na dużym talerzu. Top z mieszanki szpinaku i sera.