Fettuccine z boczkiem i jajkami
Fettuccine z bekonem i jajkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 821 kalorii, 30g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać szpinak fettuccine, parmezan, jajka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone jajka i krem z boczku w Szpinakowych gniazdach Fettuccine, Fettuccine Carbonara Z Jajkami Sadzonymi, oraz Bekon i Brie Fettuccine.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni, aż chrupiące.
Wlać wszystko oprócz 1 łyżki. boczek kapie z patelni.
Dodać olej i cebulę i gotować na średnim ogniu, aż zmiękną.
Zdjąć z ognia, dodać bulion z kurczaka, sól i masło.
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj jajka w skorupkach do garnka do makaronu i gotuj, aż makaron będzie al dente. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania makaronu i spuścić makaron i jajka w durszlaku razem.
Doprowadzić sos na patelni na wolnym ogniu.
Dodać makaron i gotować, mieszając aż do ogrzania.
Makaron przełożyć do dużej miski, dodać 1/2 do 1 szklanki wody do gotowania i 1/4 szklanki parmezanu i dobrze wymieszać. Jajka obrać i posiekać.
Posypać jajko, pokruszony boczek i szczypiorek na makaron i wrzucić. Doprawić pieprzem i ponownie wrzucić.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera na poszczególnych porcjach.