Faszerowana papryka z kalmarami: Papriche Stufate
Faszerowana papryka z kalmarami: Papriche Stufate to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Ten przepis zawiera 6 porcji z 302 kalorie, 27g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Za 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Mieszanka papryki, płatków chile, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kalmary smażyć z papryką i Cukes, Kalmary smażone z czerwoną papryką i cytryną, oraz Sałatka z kalmarów, pieczonej papryki i marynowanej grillowanej czerwonej cebuli.
Instrukcje
Na dużej patelni do smażenia podgrzej 1/4 szklanki oliwy z oliwek na dużym ogniu, aż do wędzenia.
Dodaj kalmary, pokrojony czosnek i płatki chile i gotuj przez 1 minutę, aż kalmary będą miękkie.
Na dużej patelni rozgrzej pozostały olej do wędzenia.
Dodaj paprykę i gotuj, aż będą miękkie i zrumienione, od czasu do czasu obracając, aby równomiernie gotować. Gdy będą miękkie, wyjmij i osusz na ręcznikach papierowych.
Usuń większość oleju z patelni i dodaj pomidory, posiekany czosnek, zarezerwowane kalmary oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj na dużym ogniu przez 5 minut, następnie zdejmij z ognia i włóż miksturę do papryki. Posyp pietruszką i podawaj.