Fasolka Szparagowa Z Karmelizowanym Czosnkiem
Zielona fasola z karmelizowanym czosnkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 160 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 63 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 39 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, fasolę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fasolka szparagowa sojowo-czosnkowa z boczkiem i karmelizowaną czerwoną cebulą, Karmelizowana Fasola Szparagowa, oraz Fasolka szparagowa z karmelizowaną szalotką.
Instrukcje
Obrać ząbki czosnku i umieścić w małym rondlu z oliwą z oliwek. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, 6 do 7 minut lub do miękkości i złoty.
Usuń czosnek za pomocą łyżki szczelinowej. Rezerwa czosnek i 2 łyżki. olej czosnkowy; pozostały olej przechowywać w lodówce.
Fasolę gotować we wrzącej osolonej wodzie, aby przykryć w holenderskim piekarniku 8 do 9 minut lub aż będzie krucho-miękka; odcedzić. Zanurz się w osolonej wodzie z lodem, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić.
Podsmaż paprykę w 2 łyżkach. gorący zarezerwowany olej czosnkowy w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 3 minuty lub do miękkości.
Dodaj fasolę i ząbki czosnku, podrzucając do herbu; gotować 4 do 5 minut lub do dokładnie ogrzanego. Wrzucić fasolę z solą i pieprzem.