Farsz żytni na zakwasie z szynką i serem
Farsz żytni na zakwasie z szynką i serem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 16G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli i pieprzu, cebula, chleb żytni na zakwasie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Farsz Migdałowy Na Zakwasie, Farsz Do Kiełbas Na Zakwasie, oraz Zakwas-Farsz Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W bardzo dużej misce wrzucić kostki chleba z 4 łyżkami roztopionego masła, a następnie rozłożyć na 3 dużych blachach do pieczenia.
Posypać parmezanem i piec przez 15 do 20 protokół, lub aż rumiane i chrupiące.
Ochłoń. Wróć chleb do miski. Zostaw włączony piekarnik.
Roztopić Pozostałe 1 kij masła w dużej patelni.
Dodać cebulę, szalotki i seler i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmięknie, o 12 protokół.
Dodać szynkę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż złoty, o 4 protokół. Wymieszać z jabłkami i tymiankiem i ostudzić.
Zeskrobać mieszaninę jabłek na kostkach chleba i wrzucić do herbu; doprawić solą i pieprzem. W dużej misce ubić bulion z jajkami i zalać farszem; dokładnie wymieszać.
Masło 2 duże, płytkie naczynia do pieczenia i podzielić farsz między nimi. Przykryć folią i piec do ogrzania przez, o 25 protokół. Odkryć i piec, aż rumiane i chrupiące, o 15 protokół.
Zrób to z wyprzedzeniem: farsz można zmontować i schłodzić przez noc. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Uwagi: mielona szynka wiejska jest dostępna w Meacham Country Hams, 800-552-prosciutto można drobno zmielić w robocie kuchennym.