Farsz Z Pumpernikla Żytniego
Nadzienie pumpernikla żytniego to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, marmurowy żyto, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Boczek, Bourbon, Pumpernikel i farsz żytni, Farsz z zielonego jabłka i kiełbasy z chlebem dyniowym i Pumperniklem, oraz Duński Chleb Żytni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż kostki chleba w 2 dużych płytkich patelniach do pieczenia i upiec, mieszając od czasu do czasu i zmieniając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż do wyschnięcia, łącznie 20 do 25 minut.
Przełożyć chleb do dużej miski. 3podczas suszenia chleba w piekarniku, gotować cebulę w 1/2 kij masła w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 20 protokół, następnie dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, 1 minuta.
Dodaj mieszankę cebuli do chleba, zastrzegając patelni.
Dodaj rzepy, bulion, i 2 łyżki masła na patelni, następnie dusić, pokryte, do miękkości, 5 do 8 protokół.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 232° i posmaruj 13-na 9-calowe naczynie do pieczenia (pojemność 3-quart).
Dodać mieszaninę rzepy, pietruszka, sól i pieprz do chleba i wrzucić, aż dobrze połączone. Łyżka farszu do naczynia do pieczenia.
Pozostałe 2 łyżki masła pokroić na kawałki i kropką nad farszem.
Piec farsz, przykryty szczelnie arkuszem folii z masłem (strona z masłem w dół), w górnej trzeciej części piekarnika, aż do nagrzania, 15 do 20 minut.
Wyjąć folię i piec farsz, aż top jest lekko rumiane, 10 do 15 minut więcej.
Farsz może być złożony (ale nie pieczony) 2 dni wcześniej i schłodzony, przykryty.