Fajitas z Roquefortem
Fajitas z Roquefort może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 4,84 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 789 kalorii, 46g białka, oraz 32G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju do gotowania, pieprz świeżo zmielony, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Spróbuj La Mansion ' s Chicken Fajitas-Fajitas to danie Tex Mex, które każdy lubi, Fajitas de Carne (stek Fajitas), oraz Makaron Roquefort dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż tortille i zawiń je w folię aluminiową. Rozgrzać w piekarniku przez około 15 minut.
Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać cebulę, papryka, i 1/2 łyżeczka soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 10 protokół. Odstawić.
Zapalić grill lub podgrzać brojlery. Steki zalać pozostałą 1 łyżką oleju.
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Grilluj lub piecz steki przez 3 minuty. Obróć mięso i gotuj do smaku, 2 do 3 minut dłużej dla średnio rzadkich.
Pozwól odpocząć w ciepłym miejscu na 5 minut.
Steki pokroić po przekątnej na cienkie plastry.
Roll plastry stek, cebula i papryka, i Roquefort w ciepłych tortillas.
Odmiana: w przypadku nowego stylu Philly cheese steak użyj tego samego nadzienia, ale włóż go do chrupiących rolek.
Rekomendacja wina: Fajitas i merlot idą razem jak chipsy i salsa. Wino śliwkowe, czekolada i zioła smaki są naturalne z stek i papryki, podczas gdy jego miękka, aksamitna konsystencja odgrywa kontrapunkt do fajitas' szorstko ciosanej konstrukcji.