Easy pad Thai
Easy Pad Thai to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 21g białka, oraz 21 g tłuszczu. Mieszanka cukru muscovado, sok z limonki 2 limonki, beansprout i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 249 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Easy Pad Thai, Easy Pad Thai, oraz Easy Pad Thai są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Makaron włożyć do dużej żaroodpornej miski, zalać wrzącą wodą i pozostawić na 4 minuty, następnie odcedzić i odświeżyć pod zimną bieżącą wodą.
Umieścić sok z limonki, cayenne, cukier i sos rybny w misce i dobrze wymieszać. Wszystkie pozostałe składniki przygotuj na kuchence.
Rozgrzać olej i smażyć krewetki aż do rozgrzania.
Dodaj dymkę i makaron i wrzucić wokół. Wlać sok z limonki, następnie wymieszać z fasolą i połową orzeszków ziemnych oraz kolendrą. Gotować przez 1 minutę, aż wszystko się ogrzeje.
Wrzucić do dużego naczynia, rozsypać z resztą orzeszków ziemnych i kolendrą, podawać z limonką i słodkim sosem chilli.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Pad Thai można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.