Easy Pad Thai
Przepis Easy Pad Thai jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z limonki, jajka, orzeszki ziemne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pad Thai Zoodles, Wegetariańska Pad Thai z Zoodles, oraz Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia toczenia.
Dodać makaron i gotować przez 7 do 10 protokół lub do miękkości.
Makaron odsączyć i odstawić.
Na dużej patelni rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować przez 1 do 2 protokół, lub do miękkości.
Jajka lekko ubić widelcem.
Wlać je do patelni i gotować tylko do zestalenia, ale są jeszcze wilgotne, przesuwając jajka wokół patelni lekko jak gotować tak, że lekko scramble. Gdy jajka są gotowane, wyjąć patelnię z ognia i odstawić.
W małej misce, wymieszać razem sos sojowy, sok z limonki, cukier, sos rybny, i płatki czerwonej papryki.
Wlać sos do patelni z jajecznicą.
Dodać makaron i wrzucić do herbu w sosie.
Posypać zieloną cebulę, kolendra, i orzeszki ziemne na makaron. Wrzucić lekko połączyć.
Makaron pad thai ma niepowtarzalny smak i konsystencję, ale jeśli nie możesz ich znaleźć w swojej okolicy, spróbuj zastąpić inny płaski makaron, taki jak linguine.
Aby uzyskać jak najwięcej soku z limonki, zwiń ją na blacie, naciskając, zanim ją otworzysz. Powoduje to, że kapsułki soku pękają i uwalniają więcej soku.
Z bajtów budżetowych: ponad 100 łatwych, pysznych przepisów, aby obniżyć rachunek za zakupy o połowę przez Beth Moncel. Przedrukowany w porozumieniu z Avery, członkiem Penguin Group (USA) LLC, firmy Penguin Random House. Copyright © 2014 by Beth Moncel.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.