Dziś Kolacja: rosół Ancho z pierogami Z Masy
Dziś Kolacja: rosół Ancho z pierogami Masa jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 719 kalorii, 43g białka, oraz 39g tłuszczu. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 51 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pomidorów, cebuli, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kolacja Dziś Wieczorem: Tlacoyo Masa Pockets, Dziś Kolacja: Kurczak Curry Z Marchewką, oraz Dziś Kolacja: Crockpot Chicken Taco Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić kurczaka w średnim garnku i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu podczas przygotowywania reszty składników.
Wymieszać masę i wodę, dodając więcej w razie potrzeby, aby stworzyć stosunkowo suche ciasto.
Zwinąć w małe pierogi. Odstawić.
W międzyczasie moczyć ancho chiles w gorącej wodzie przez 10 minut, aż zmiękną. Deseed je, w razie potrzeby, aby zmniejszyć pikanterii. Podczas gdy chiles są moczenie, rozgrzać suchy, duży, korzystnie ciężka patelnia na średnim ogniu i gotować cebulę, czosnek, i pomidory, obracając tylko od czasu do czasu, aż zmięknie i zwęglone na całym. (Można to również zrobić pod brojlerem lub na grillu). Wyrzucić skórki pomidorów i połączyć pomidory, czosnek, cebula, i ponownie nawodnione chili ancho w blenderze ze szczyptą soli. Purée.
Wymieszać mieszaninę chile do garnka z kurczakiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Obrać i kostki dyni lub ziemniaków chayote i dodać do garnka wraz z masa pierogi i epazote lub kolendry. Gdy squash lub ziemniaki są prawie miękkie, dodać kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z limonki i podawać z dodatkiem więcej epazote lub kolendry.