Dziś Kolacja: Kurczak Paprikash
Kolacja dziś wieczorem: kurczak Paprikash może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1385 kalorii, 82g białka, oraz 76 g tłuszczu każdy. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 145 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać kurczaka, śmietanę, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: kapusta kiszona i kiełbasa Paprikash, Dziś Kolacja: Bon Bon Chicken, oraz Dziś Kolacja: kurczak na gorąco (Ma La zi Ji).
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Tymczasem kawałki kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj dwie łyżki masła do grubego dna 12-calowej patelni ze stali nierdzewnej z pokrywką ustawioną na średnim ogniu. Kiedy masło zacznie się spieniać, dodaj kawałki kurczaka skórą do dołu. Gotować, aż dobrze rumiane, o 5 protokół. Flip kawałki i gotować, aż dobrze rumiane z drugiej strony, o pięć więcej minut.
Dodać cebulę i czosnek na patelni. Dobrze wymieszać i gotować, aż czosnek będzie pachnący, o 30 sekund.
Posypać papryką i ponownie wymieszać.
Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniej, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż piersi kurczaka są gotowane, około dziesięciu minut.
Usunąć piersi i odstawić. Pozostaw nogi kurczaka gotować, aż gotowe, o pięć minut. Odłóż to na bok.
Mąkę i śmietanę wymieszać w średniej wielkości misce.
Dodaj to do patelni i dobrze wymieszaj. Gotować na wolnym ogniu przez około minutę.
Makaron jajeczny ugotować w garnku z wrzącą wodą, zgodnie ze wskazówkami na pudełku.
Odcedzić, a następnie wrzucić do miski łyżką masła. Podziel makaron między cztery talerze.
Ułożyć kawałek kurczaka na wierzchu makaronu, a na wierzchu sos z kadzi.
Podawać z większą ilością soli i pieprzu do smaku.