Dynia z żołędzi w sosie maślanym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Acorn Squash z sosem maślanym spróbować. Ten przepis służy 4. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 minut. Mieszanka wody, masła, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pikantny filet z dorsza z sosem kokosowo-Squashowym na prażonym Żołędziu, Acorn Squash With Sweet Sage " butter, oraz Klon Masło Pieczone Acorn Squash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przekłuć squash kilka razy ostrym nożem; umieścić na ręcznikach papierowych w kuchence mikrofalowej. Mikrofalówka na wysokości 1 minuty.
Pokrój squasha na pół wzdłuż. Wyrzucić nasiona i membranę.
Każdą dynię pokroić wzdłuż na 4 kliny.
Wlać 1/3 szklanki wody do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali.
Umieść squash, pokroić boki w górę, na patelni. Przykryj plastikową folią, odwracając 1 róg do odpowietrzenia (nie pozwól, aby plastikowa folia dotykała żywności). Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 10 minut lub do miękkości.
Masło umieścić w małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Przykryć i kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 20 sekund lub do roztopienia masła. Wymieszaj syrop, gałkę muszkatołową i sól. SOS łyżka na kliny squasha.