Dwa szpinakowe Antipasti: szpinak z serem i jajkami: Spinaci, Cacio, e Uova i szpinakowy Puff: Sfformato di Spinaci
Dwie szpinakowe Antipasti: szpinak z serem i jajkami: Spinaci, Cacio, e Uovan i Puff szpinakowy: SFOR di Spinaci może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 361 kalorii, 27g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $4.89 za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pecorino, czosnek, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Spinaci (szpinak) alla Padella (patelnia), Tagliatelle con Spinaci e Funghi, oraz Puff ze szpinakiem i serem.
Instrukcje
W dużej patelni saute, rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać szpinak i czosnek. Gotować na dużym ogniu przez 2 minuty.
Jajka rozbijamy, po jednym na raz, do gotującego się szpinaku. Doprawiamy każde jajko solą i pieprzem, a na wierzch dodajemy pecorino. Przykryć patelnię i gotować na dużym ogniu, aż jajka są ustawione. Odwróć się z patelni na półmisek lub miskę i podawać na gorąco.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia na dużym ogniu i dodać 2 łyżki soli.
Dodać szpinak i gotować przez 30 sekund, aż tylko kuleje, następnie odcedzić, wycisnąć nadmiar wilgoci i drobno posiekać.
Szpinak umieścić w misce robota kuchennego i puree z cynamonem, sól i pieprz, do smaku. Przecier przełożyć do miski, wymieszać z masłem, jajkami i serem i dobrze połączyć.
Włączyć mieszaninę do średnio dobrze maślanej zapiekanki i piec w piekarniku przez 15 do 25 minut, aż jajka są ustawione, a wierzch jest złotobrązowy.
Podawać na gorąco, w Klinach.