Dwa razy pieczone ziemniaki z pieczarkami i Prosciutto
Dwa razy pieczone ziemniaki z pieczarkami i Prosciutto może być tylko dodatek szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 505 kalorii, 15g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz cheddar, pieczarki, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 24 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane Rigatoni z pieczarkami i Prosciutto, Dwa razy pieczone ziemniaki z szynką i pieczarkami, oraz Podwójnie pieczone ziemniaki z pieczarkami i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Używając palców widelca, nakłuj skórki ziemniaków na całej powierzchni i ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec przez 1 do 1 1/4 godziny do miękkości i gotowane przez.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić, aż wystarczająco ciepłe do obsługi, o 20 protokół.
Podczas gdy ziemniaki schładzają się, na średniej patelni podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając często, aż miękkie, o 5 protokół.
Dodać grzyby, czosnek, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotuj, aż grzyby będą złote i większość płynu odparuje, około 6 minut.
Umieścić mieszaninę w średniej misce.
Ziemniaki pokroić na pół wzdłuż i, za pomocą małej łyżki, zgarnąć wszystkie z wyjątkiem 1/4 cala miąższu.
Dodać miąższ ziemniaka do mieszanki grzybów.
Dodać masło, oregano i 1 szklankę sera.
Dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ułóż połówki ziemniaków, pokrój bok na blasze do pieczenia. Używając pędzla do ciasta, posmaruj obie strony ziemniaków pozostałymi 3 łyżkami oliwy z oliwek i doprawij wnętrze solą i pieprzem do smaku. Łyżka mieszanki grzybowej do każdej połowy ziemniaka. Ułożyć 1 pół kawałka prosciutto na wierzchu i posypać pozostałym serem.
Piec, aż ser topi się i prosciutto jest chrupiące, o 20 do 25 protokół.
Wyjąć z piekarnika, przełożyć na półmisek, udekorować posiekaną natką pietruszki i podawać.