Dwa razy Pieczone słodkie ziemniaki z karmelizowaną szalotką i szałwią

Dwa razy Pieczone słodkie ziemniaki z karmelizowaną szalotką i szałwią
Dwa razy Pieczone słodkie ziemniaki z karmelizowaną szalotką i szałwią to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 72 kalorie. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Mieszanka szałwii, słodkich ziemniaków, bulionu warzywnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Puree słodkie ziemniaki z karmelizowaną cebulą, Brie i szałwią, Słodkie Ziemniaki Z Kapustą, Karmelizowaną Czerwoną Cebulą I Świeżą Szałwią, oraz Pieczone Słodkie Ziemniaki Z Podsmażoną Szalotką, Czosnkiem I Pieczarkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 204°. Linia cookie arkusz z folią; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść słodkie ziemniaki na stojaku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Piec 1 godzinę lub do miękkości. Schłodzić ziemniaki 20 do 30 minut przed manipulacją. Obniżyć temperaturę pieca do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ziemniaki pokroić na pół wzdłuż. Miarka się mięso do dużej miski; rezerwa skór ziemniaków na arkuszu cookie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Do miąższu ziemniaka dodać parmezan i szałwię; wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
ZiemniakZiemniak
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
6
Ciepła 8-calowa patelnia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj szalotkę; gotuj od 3 do 4 minut, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
8
Dodać 1 łyżkę bulionu; energicznie wymieszać. Przykryć; gotować 2 minuty. Odkryć; dodać pozostałą łyżkę bulionu. Przykryć; gotować 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
9
Dodaj szalotkę do mieszanki ziemniaków; wymieszać, aby połączyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podzielić mieszaninę równomiernie między skórki ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzalotkaSzalotka
ZiemniakZiemniak
10
Piec 20 minut lub do całkowitego ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Podawać natychmiast przyozdobione dodatkowym startym parmezanem i liśćmi szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn