Duszone Chile-przyprawione krótkie żeberka z czarną fasolą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać duszone Chile przyprawione żeberka z czarną fasolą spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 112g tłuszczu, oraz w sumie 1348 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 4,81 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka chipotles w adobo plus 1 łyżka sosu adobo, wołowina krótkie żeberka, boczek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chile-Duszone Żeberka, Chile-Duszone Żeberka, oraz Cytrusowo-Chile-duszone żeberka.
Instrukcje
1
Umieść fasolę w ciężkim garnku 4-do 5-quart z wystarczającą ilością wody, aby pokryć ją o 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Doprowadzić do wrzenia i gotować 2 minuty, a następnie zdjąć z ognia i odstawić, przykryty, 1 godzinę.
1
Wytrzyj anchos do czysta, następnie łodygi i nasiona. Odrzuć żebra i rozerwać anchos na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
2
Moczyć anchos we wrzącej gorącej wodzie, aż zmiękną, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3
Przenieść anchos do blendera, rezerwując moczenie cieczy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Anchos z cebulą, czosnkiem, Chipotle z sosem, pasta pomidorowa, melasa, kminek, goździki, 1/3 szklanki wody i 1 łyżeczka soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Olej Pieprzowy
Melasa
Goździki
Czosnek
Kminek
Cebula
SOS
Woda
Sól
1
Żeberka osuszyć i doprawić 1 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczką pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
żeberka
Sól
2
Rozgrzać olej w szerokim 6-do 8-quart ciężkiego garnka na średnim ogniu, aż migocze. Żeberka brązowe w partiach, około 6 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Przenieść jako rumiane na talerz. Wyrzucić tłuszcz z puli.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Boczek ugotować w garnku na średnim ogniu, aż się zbrązowieje, a następnie przełożyć łyżką szczelinową na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Garnek
6
Przecier chile wymieszać na tłuszcz w garnku (może się rozpryskać). Gotować, często mieszając, 6 minut. Wymieszać w reserved chile-moczenie cieczy, pozostałe 2 szklanki wody, i laskę cynamonu i doprowadzić do wrzenia. Powrót żeberka i boczek do garnka i dusić, przykryte, w piekarniku, aż żeberka są bardzo miękkie, 3 do 3 1/4 godziny. Odtłuszczone tłuszcze z sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Boczek
Papryka Chili
SOS
Woda
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
1
Fasolę odcedzić, następnie wrócić do garnka i dodać świeżą wodę (8 szklanek), liść laurowy i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż fasola są po prostu miękkie, 1 1/4 do 2 godzin (w zależności od wieku fasoli).
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Fasola
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Odcedzić tuż przed podaniem.
3
Podajemy żeberka z fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Fasola
1
* Żeberka krótkie można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie).* Fasolę można ugotować 3 dni wcześniej i schłodzić (nie odcedzić). Podgrzać przed opróżnieniem.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.