Duszona ciecierzyca z pomidorami i cukinią

Duszona ciecierzyca z pomidorami i cukinią
Duszona ciecierzyca z pomidorami i cukinią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 17g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Mieszanka liści laurowych, ciecierzycy, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest spektakularne. Spróbuj do duszonej cukinii i ciecierzycy z polentą pieczoną w piekarniku, Włoska duszona cukinia i pomidory, oraz Grecka ryba pieczona z cytryną z pomidorami, cukinią i ciecierzycą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Fasola: w dużym garnku połącz fasolę, całą cebulę, marchew, seler, całe ząbki czosnku, liście laurowe i wiązkę tymianku. Napełnij garnek wodą, aby pokryć powierzchnię fasoli o 2 cale. Nie dodawać soli tutaj!
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodanie soli w tym momencie może zapobiec gotowaniu fasoli i sprawić, że skórki fasoli będą twarde lub pękną. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Dusić przez 1 godzinę, a następnie wykonać test "5 fasoli". Kęs 5 fasoli, jeśli wszystkie są prawidłowo ugotowane, Kontynuuj, jeśli nie gotuj fasoli przez kolejne 10 do 15 minut i spróbuj ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Gdy fasola jest ugotowana, wyłącz ogień i doprawić obficie wodę solą. Pozwoli to fasoli wchłonąć przyprawy bez tworzenia Skórki trudne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Pozostawić fasolę w osolonej wodzie przez 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Usuń cebulę, marchew, seler, czosnek, tymianek i liście laurowe. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania fasoli, odcedzić fasolę i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Gulasz: (można to zaczynać podczas gotowania ciecierzycy! Wielozadaniowość! Woohoo!)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
GulaszGulasz
8
Duży szeroki garnek zalać oliwą z oliwek, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, sól, do smaku, pokruszony czerwony pieprz, mielony kminek i nasiona kopru włoskiego. Doprowadzić olej na średnim ogniu i gotować przyprawy, aż będą bardzo aromatyczne i cebula są miękkie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Kminek MielonyKminek Mielony
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Dodać 2 zmiażdżone ząbki czosnku i gotować kolejne 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i cukinię. Doprawić solą i smakiem, w razie potrzeby wyregulować przyprawę (będzie). Gotować mieszankę pomidorowo-cukiniową przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Dodaj w gotowanej ciecierzycy i zastrzeżone fasoli gotowania wody i gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie wody fasoli wyparował i mieszanina wygląda gulasz, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
GulaszGulasz
12
Przelać gulasz do miski i podawać natychmiast lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Hej ciecierzyco!
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn