Dorsz w sosie pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 459 kalorii, 31g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.17 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz dorsza, wino, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Basic Nomato Sauce (Pomidorowy Sos Pomidorowy).
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204° (200C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozgrzać olej w ognioodpornej zapiekance na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
3
Dodaj rybę, skórkę od strony dołu i gotuj przez 1 minutę lub do momentu, gdy skóra będzie chrupiąca. Obrócić i gotować przez 1 minutę dłużej. Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieś na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
4
Dodać cebulę i czosnek do zapiekanki i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować, często mieszając, przez około 4 minuty, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
5
Dodać bulion, pomidory, Wino i pastę pomidorową i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Dusić, często mieszając, przez 1012 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Pomidor
Stado
Wino
6
Umieścić rybę w sosie i piec przez 5-10 minut, lub aż ledwo nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Przenieś rybę na talerz i namiot z folią aluminiową, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
8
Gotować sos na średnim ogniu około 3 minut, aż zmniejszy się i zgęstnieje. Wymieszać połowę natki pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podziel sos na 4 talerze obiadowe i umieść kawałek ryby na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pietruszka-nać
SOS
Ryby
9
Podawać od razu, posypane pozostałą pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
1
Halibut w sosie pomidorowym: dorsza zastąpić taką samą ilością halibuta i zamiast pietruszki użyć bazylii i suszonych płatków chile.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.