Dorsz pieczony na patelni z pieczonymi pomidorami i porami

Dorsz pieczony na patelni z pieczonymi pomidorami i porami
Dorsz pieczony na patelni z pieczonymi pomidorami i porami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, por, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na patelni umieścić pomidory i pory, skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek, octu, rozmarynu, 1/4 łyżeczki soli morskiej i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wrzucić delikatnie do herbu. Piecz w temperaturze 400 przez 25 minut, mieszając pory raz w połowie czasu gotowania lub do momentu, gdy por będzie miękki, a pomidor zacznie się kurczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
Sól MorskaSól Morska
PomidorPomidor
OcetOcet
PieprzPieprz
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Filety rybne przyprawiamy 1 łyżką oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli morskiej i 1/4 łyżeczki pieprzu. Roztopić masło z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sól MorskaSól Morska
MasłoMasło
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieść filety, skórkę w dół, na patelni; zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 4 minuty, bez poruszania ryby. Ostrożnie obrócić filety i skropić rybę sokiem z cytryny. Gotować 2 do 3 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem, łyżki płyn patelni nad rybą podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć rybę z patelni i przykryć luźno, aby się ogrzała.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj wino i bulion do patelni i zwiększ temperaturę do średniej wysokości. Zmniejsz sos do 1/4 szklanki (około 5 minut) i aż sos będzie lekko gęsty i bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
SOSSOS
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Umieścić filety na półmisku lub cztery pojedyncze talerze, SOS łyżki i wokół ryb; układać por i mieszankę pomidorową na każdym talerzu, i udekorować, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SOSSOS
RybyRyby
PorPor
8
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn