Dorsz pieczony na patelni z pieczonymi pomidorami i porami
Dorsz pieczony na patelni z pieczonymi pomidorami i porami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, por, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Na patelni umieścić pomidory i pory, skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek, octu, rozmarynu, 1/4 łyżeczki soli morskiej i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wrzucić delikatnie do herbu. Piecz w temperaturze 400 przez 25 minut, mieszając pory raz w połowie czasu gotowania lub do momentu, gdy por będzie miękki, a pomidor zacznie się kurczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Rozmaryn
Sól Morska
Pomidor
Ocet
Pieprz
Por
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Filety rybne przyprawiamy 1 łyżką oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli morskiej i 1/4 łyżeczki pieprzu. Roztopić masło z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Rybne
Oliwa Z Oliwek
Sól Morska
Masło
Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Umieść filety, skórkę w dół, na patelni; zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 4 minuty, bez poruszania ryby. Ostrożnie obrócić filety i skropić rybę sokiem z cytryny. Gotować 2 do 3 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem, łyżki płyn patelni nad rybą podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wyjąć rybę z patelni i przykryć luźno, aby się ogrzała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj wino i bulion do patelni i zwiększ temperaturę do średniej wysokości. Zmniejsz sos do 1/4 szklanki (około 5 minut) i aż sos będzie lekko gęsty i bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
SOS
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Umieścić filety na półmisku lub cztery pojedyncze talerze, SOS łyżki i wokół ryb; układać por i mieszankę pomidorową na każdym talerzu, i udekorować, w razie potrzeby.
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.