Domowy makaron Pappardelle z pieczarkami, zielonym groszkiem i szparagami
Domowy makaron Pappardelle z pieczarkami, zielonym groszkiem i szparagami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 5 i kosztuje $3.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz masło, marchewkę, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wiosenny Makaron Z Porami, Zielonym Groszkiem, Szparagami I Kiełbasą, Makaron Pappardelle z pieczarkami i brukselką, oraz Szparagi, pieczarki i groszek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować makaron, połącz szafran i 1/4 szklanki wody w rondlu. Gotować na małym ogniu 10 minut; ostudzić. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z Indyka
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Połączyć 1 1/2 szklanki mąki i soli w misce. Zrób dobrze w środku mieszaniny; dodaj 3 łyżki wody szafranowej, 1 łyżkę oleju i jajka. Wymieszać, aby uformować ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; uformować w kulkę. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 do 15 minut); dodaj pozostałą mąkę, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk. Ciasto lekko posmarować mąką i owinąć folią. Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)
(duża Tuba)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
Do Szczotkowania I Smażenia
3
Podziel ciasto na pół. Pracując z 1 porcją na raz, przepuść ciasto przez gładkie wałki makaronu na najszerszym ustawieniu. Kontynuuj ruchomy wskaźnik szerokości do węższych ustawień; przepuść ciasto przez rolki raz przy każdym ustawieniu, odkurzając mąką, w razie potrzeby. Powtórz procedurę z pozostałą połową ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Makaronu
4
Porcje ciasta pokroić na 8 x 1-calowe paski. Zawieś makaron na drewnianym stojaku do suszenia (nie dłużej niż 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
5
Aby przygotować bulion grzybowy, rozpuść 1 łyżkę masła w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodać porcinis i następne 7 składników (porcinis przez liść laurowy); gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
7
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/4 filiżanki (o 25 protokół). Odcedzić bulion przez sito do miski; rezerwa 3/4 szklanki bulionu. Wyrzucić ciała stałe.