Deser warstwowy Dulce de Leche

Deser warstwowy Dulce de Leche
Warstwowe Dulce De Leche deser może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 70 centów za porcję. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Mieszanka lodów karmelowych, chłodnym bitym bitą polewą, wafle waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Deser warstwowy Dulce de Leche, Dulce De Leche-Deser Lodowy Mochan, oraz Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche).

Instrukcje

1
Linia 9x5-calowa patelnia do chleba z folią, z końcami folii rozciągającymi się po bokach. Posiekać 4 wafle; odstawić. Ułóż 12 pozostałych wafli na dnie przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prostokątne Ciasteczka WafloweProstokątne Ciasteczka Waflowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Beat pudding mieszanki i mleko w dużej misce z trzepaczką 2 min. (Budyń będzie gęsty.) Wymieszać z chłodnym batem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Na patelni rozprowadzić 1/3 masy budyniowej na waflach; dodać 12 pozostałych wafli i 2 łyżki. polewa karmelowa; powtórz warstwy. Przykryć pozostałą mieszanką budyniową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Prostokątne Ciasteczka WafloweProstokątne Ciasteczka Waflowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Posypać posiekanymi wafelkami; delikatnie wcisnąć do masy budyniowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prostokątne Ciasteczka WafloweProstokątne Ciasteczka Waflowe
5
Zamrozić 4 godziny lub do twardości. Użyj uchwytów foliowych, aby podnieść deser z patelni; usuń folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Umieść deser na talerzu.
7
Odstawić 15 min. lekko zmiękczyć przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn