Deser warstwowy Dulce de Leche
Warstwowe Dulce De Leche deser może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 70 centów za porcję. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Mieszanka lodów karmelowych, chłodnym bitym bitą polewą, wafle waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Deser warstwowy Dulce de Leche, Dulce De Leche-Deser Lodowy Mochan, oraz Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche).
Instrukcje
Linia 9x5-calowa patelnia do chleba z folią, z końcami folii rozciągającymi się po bokach. Posiekać 4 wafle; odstawić. Ułóż 12 pozostałych wafli na dnie przygotowanej patelni.
Beat pudding mieszanki i mleko w dużej misce z trzepaczką 2 min. (Budyń będzie gęsty.) Wymieszać z chłodnym batem.
Na patelni rozprowadzić 1/3 masy budyniowej na waflach; dodać 12 pozostałych wafli i 2 łyżki. polewa karmelowa; powtórz warstwy. Przykryć pozostałą mieszanką budyniową.
Posypać posiekanymi wafelkami; delikatnie wcisnąć do masy budyniowej.
Zamrozić 4 godziny lub do twardości. Użyj uchwytów foliowych, aby podnieść deser z patelni; usuń folię.
Odstawić 15 min. lekko zmiękczyć przed podaniem.