Gotowany łosoś z salsą Verde
Gotowany łosoś z salsą Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 428 kalorii, 34g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, proszek z kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Łosoś gotowany z salsą verde, Gotowany mostek wołowy z salsą Verde, oraz Łosoś z salsą verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 250 stopni F (120 C).
Wytnij duży kawałek folii, który jest około cztery razy szerszy niż filet z łososia i kilka centymetrów dłuższy. Jeśli folia nie jest wystarczająco długa, może być konieczne połączenie kilku arkuszy ze sobą, wyściełając krawędzie i składając je kilka razy. Skalowanie i debone filet, a następnie za pomocą ręczników papierowych osuszyć powierzchnię ryby. Natrzyj 2 łyżki oliwy z oliwek po obu stronach łososia i połóż skórę łososia na folii.Natrzeć 4 ząbki startego czosnku i posypać skórką z cytryny, kolendrą w proszku, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Folię aluminiową złożyć na łososia i zamknąć górę składając górną krawędź 3 lub 4 razy. Złóż lewą i prawą stronę folii 3 lub 4 razy, aby utworzyć opakowanie i umieść opakowanie na blasze do pieczenia.
Piecz łososia przez 25-30 minut lub do termometru 135 F (57 C). Aby zrobić sos, dodaj kolendrę, pietruszkę płaską, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 3 łyżki soku z cytryny, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki soli i biały pieprz do małego robota kuchennego lub blendera. Proces do gładkiej.
Przeciąć awokado na pół wzdłuż, a następnie usunąć dół i obrać.
Pokrój awokado w kostkę 1/2", a następnie wrzuć z odrobiną soku z cytryny, aby nie utleniało. Aby podać łososia, można go rozpakować i pokroić na porcje lub przenieść w całości na półmisek.
Skropić trochę sosu na i wokół łososia i rozrzucić awokado na wierzchu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.