Deser Jabłkowy
Deser jabłkowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Za $1.45 za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 424 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. 160 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Przynosi ci smak domu. Mieszanka cierpkich jabłek, lodów waniliowych, mielonego cynamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Francuski Deser Jabłkowy, Deser Z Sadu Jabłkowego, oraz Deser Z Szarlotki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść jabłka w nie natłuszczonym 2-lub 3-szklankowym naczyniu do pieczenia; posyp sokiem z cytryny.
Połącz brązowy cukier, owies, masło i cynamon; posyp jabłka. Przykryj i piecz w 350° przez 30 minut. Odkryj i piecz 15 minut dłużej lub do miękkości jabłek.
W razie potrzeby podawać z bitą śmietaną lub lodami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Deser naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "