Czyli wilgotne ciasto z czerwonego aksamitu
Zatem wilgotne ciasto z czerwonego aksamitu wymaga około 2 godzin i 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 25 g tłuszczu i łącznie 634 kalorie. Za 1,1 dolara za porcję, ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 osobom. 81 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz pod ręką mąkę tłuszczową, samorosnącą, margarynę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny na walentynki. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 23% wyniku, co nie jest aż tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak wyjątkowo wilgotne ciasto z czerwonego aksamitu, super wilgotne babeczki z czerwonego aksamitu i ciasto z czerwonego aksamitu z klasycznym lukrem z czerwonego aksamitu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i mąką dwie tortownice o średnicy 10 cali.
Ubij tłuszcz i biały cukier za pomocą miksera elektrycznego w dużej misce, aż masa będzie jasna i puszysta. Mieszanka powinna być zauważalnie jaśniejsza. Jajka o temperaturze pokojowej należy dodawać pojedynczo, pozwalając, aby każde jajko zmieszało się z masą tłuszczową przed dodaniem kolejnego.
W osobnej misce wymieszaj kakao i czerwony barwnik spożywczy i dodaj do masy tłuszczowej.
Dosypywać mąkę na zmianę z maślanką, cały czas miksując do połączenia się składników. Wymieszaj ekstrakt waniliowy. W drugiej osobnej misce wymieszaj ocet i sodę oczyszczoną. Podczas musowania dodaj mieszaninę octu; mieszając tylko tyle, aby równomiernie się połączyć.
Ciasto wlać do przygotowanej formy.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta, od 30 do 35 minut. Studzimy w foremkach przez 10 minut, a następnie wyjmujemy i całkowicie wystudzamy na metalowej kratce przed posmarowaniem lukrem.
Aby przygotować lukier: Utrzyj margarynę z cukrem pudrem, następnie dodaj ekstrakt waniliowy. Ubijaj, aż masa będzie jasna i puszysta. Ciasto ostudzić i posypać orzechami włoskimi.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania z ciasta Red Velvet. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Lexème Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Lexème Pinot Noir
zrównoważony, finezyjny, gładki