Czerwona fasola i ryż z kiełbasą z indyka
Przepis na czerwoną fasolę i ryż z kiełbasą z indyka można przygotować w około 30 minut. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 166 kalorii, 8 g białka i 1 g tłuszczu każda. Za 35 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Ten przepis z Taste of Home wymaga oregano, ryżu, kiełbasy z indyka i ząbków czosnku. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 37%, to danie jest raczej złe. Czerwona fasola i ryż z wędzoną kiełbasą z indyka, czerwony ryż z kiełbasą habanero i czerwoną fasolą oraz czerwony ryż z czarną fasolą i kiełbasą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni pokrytej sprayem kuchennym podsmaż seler, cebulę i czosnek do miękkości.
Dodać wodę, fasolę, oregano, tymianek, płatki czerwonej papryki i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; zredukować ciepło. Dusić bez przykrycia przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Usuń około 1-1/2 szklanki mieszanki fasoli i rozgnieć widelcem. Wróć na patelnię.
Dodaj kiełbasę; doprowadzić do wrzenia. gotować przez 5 minut lub do momentu, aż mieszanina ziaren osiągnie pożądaną gęstość.