Czekoladowe garnki pomarańczowe de Crème

Czekoladowe garnki pomarańczowe de Crème
Chocolate Orange Pots de Crème jest bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 360 kalorii, 6G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, mleka, żółtek jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, Czekoladowe dzbanki jogurtowe de Creme z kandyzowaną skórką pomarańczową, oraz Pots de Creme A L ' Orange.

Instrukcje

1
Przynieś śmietanę, mleko i cynamon na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i ubić w czekoladzie, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ubić żółtka, cukier i szczyptę soli, następnie ubić w miksturze czekoladowej. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski i schłodzić do temperatury pokojowej, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzej piekarnik do 149° z półką w środku. Wyłóż patelnię ze złożonym ręcznikiem kuchennym i połóż ramekiny na ręczniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
5
Krem podzielić na ramekiny i dodać tyle wrzącej wody, aby dotrzeć do połowy ich wysokości. Przykryj patelnię szczelnie folią i włóż w nią kilka dziur. Ostrożnie przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż kremy są ustawione wokół krawędzi, ale lekko chwieje się w centrum, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Schłodzić kremy na stojaku, odsłonięte, około 1 godziny, następnie schłodzić, przykryte, aż ostygną, co najmniej 3 godziny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn