Czekoladowe Ciasto Zamkowe Księżniczki
Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 382 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, Gwiazdy cukierków, kulki gumy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Zamek Księżniczki, Księżniczka Zamek Bundt Ciasto, oraz Easy castle cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Spryskaj DNA i boki czterech 8-calowych kwadratowych patelni sprayem do pieczenia z mąką. W dużej misce, beat 1 ciasto mix, 1 szklanka wody, 1/2 szklanki oleju i 3 jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu. Podzielić ciasto między 2 patelnie.
Piec 27 do 34 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut. Powtórz z pozostałą mieszaniną ciasta, wodą, olejem i jajkami. Schłodzić ciasta w zamrażarce 45 minut przed cięciem, aby zmniejszyć okruchy.
Odciąć kopułą góry z każdego ciasta, więc będą płaskie, gdy ułożone. Na tacy umieścić ciasto a (patrz schemat); rozprowadzić 1/3 szklanki lukru. Top z ciasta B; rozprowadzić z 1/3 szklanki lukier. Top z ciasta C; spread z 1/3 szklanki polewy czekoladowej.
Czwarte ciasto pokroić na ćwiartki.
na wierzchu ułożone ciasta; rozprowadzić na wierzchu z 1 łyżką lukru.
Drugą ćwiartkę przeciąć poziomo na pół; połowę drugiej ćwiartki ułożyć na wierzchu pierwszej ćwiartki i rozprowadzić na wierzchu z 1 łyżką lukru.
Wytnij trzecią ćwiartkę na 2-calowy kwadrat; umieść na środku stosu ciasta. (Wyrzucić pozostałe ciasto lub zarezerwować do innego użycia.)
Rezerwy 2 łyżki lukier w zamykanej żywności przechowywania plastikowej torbie. Aby uszczelnić okruchy, rozłożyć cienką warstwę lukier na warstwowe ciasto, i przechowywać w lodówce lub zamrażać ciasto 30 do 60 minut, aby ustawić lukier.
Rozłóż pozostały lukier na całym torcie.
Umieść stożek zanurzony w krówce do góry nogami na środku ciasta.
Umieść 4 regularne stożki lodów do góry nogami na rogach ciasta.
Brzegi miniaturowych szyszek zanurzyć w biały lukier dekoracyjny; posypać niebieskim cukrem.
Umieść do góry nogami na większych stożkach. Górny każdy stożek z cukierkową gwiazdą, mocując niewielką ilością białego lukru.
Pokrój 1 ciastko waflowe na pół w poprzek.
Wyciąć malutki narożnik z worka lukru; lukier rurowy na 2 całe i 1 pół ciasteczka dla szyb okiennych.
Umieść okna na zamku. Włóż końce precli lekko do ciasta na Most zwodzony.
Umieścić 2 ciasteczka na mostku zwodzonym do drzwi; docisnąć blaty lekko do ciasta.
Dodać cukierki cynamonowe do drzwi i przodu ciasta.
Dodaj lukrecję do drutu mostkowego.
Umieść cukierki z masłem orzechowym do góry nogami na 4 rogach w pobliżu szczytu zamku. Aby zrobić wieżyczki, dodaj czerwone cukierki jujube i kulki gumowe do cukierków z masłem orzechowym z niewielką ilością białego lukru.
Dodać karmelki do przodu ciasta na parapety. Przechowywać luźno przykryte.