Czekoladowa Babka może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, mąkę chlebową, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Spróbuj Czekoladowa Babka, Czekoladowa Babka, oraz Czekoladowa Babka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ogrzać mleko i rozpuścić 1/4 szklanki masła w szklanej lub ceramicznej misce w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund lub na płycie kuchennej w rondlu.
Dodać wodę, mieszaninę mleka i masła, jajko i sól do suchych składników i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Woda
Mleko
Sól
Jajko
4
Użyj haka do ciasta w mikserze stojącym na niskiej prędkości lub ugniataj ciasto ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 15 minut. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodaj więcej mąki chlebowej, około 2 łyżek na raz (do 8 łyżek), aby ciasto było gotowe do użycia; zbyt duża ilość mąki może sprawić, że ciasto wyschnie. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić do podwójnej wielkości, około 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
5
Dodać nadzienie czekoladowe i streusel, gdy ciasto rośnie. Do nadzienia wymieszaj drobno posiekaną czekoladę, cynamon i 1/4 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Cynamon
Ciasto
Cukier
6
Widelcem pokroić w 1/4 szklanki schłodzonego masła. Aby zrobić streusel, połączyć cukier cukierniczy i 1/4 szklanki mąki uniwersalnej; pokroić w 1/4 szklanki schłodzonego masła, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Mąka Uniwersalna
Masło
7
Gdy ciasto podwoi się, dziurkuj ciasto i pokrój je na dwie równe części. Luźno kształtować każdy kawałek w piłkę. Przykryj ciasto wilgotną ściereczką i pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Punch
8
Rozwałkuj jedną porcję na lekko posypanej mąką powierzchni, tworząc prostokąt o wymiarach 15x4 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
9
Posypać połową nadzienia czekoladowego, zwinąć, aby utworzyć długą kłodę i uszczelnić szew. Przymocuj końce, aby utworzyć koło i umieść pierścień, szew w dół, na pergaminowej blasze do pieczenia. Powtórzyć z drugim kawałkiem ciasta. Użyj ząbkowanego noża lub nożyc kuchennych do cięcia szczelin w odstępach 1 cala wokół pierścieni. Przykryć pierścienie wilgotnymi ręcznikami kuchennymi i odstawić do podwojenia rozmiaru, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Nóż Ząbkowany
Blacha Do Pieczenia
10
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
W razie potrzeby pieczywo posmarować umyciem jajecznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
12
Posypać streusel na wierzchu.
13
Pieczemy bochenki przez około 25 minut, obracając blachy do pieczenia, aby promować nawet brązowienie, aż chleb będzie głęboki złoty brąz.