Czekoladowa Babka

Czekoladowa Babka
Czekoladowa Babka może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, mąkę chlebową, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Spróbuj Czekoladowa Babka, Czekoladowa Babka, oraz Czekoladowa Babka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ogrzać mleko i rozpuścić 1/4 szklanki masła w szklanej lub ceramicznej misce w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund lub na płycie kuchennej w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiecPiec
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Mąkę chlebową połączyć, 2 szklanki mąki uniwersalnej, drożdże i 1/4 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
3
Dodać wodę, mieszaninę mleka i masła, jajko i sól do suchych składników i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
4
Użyj haka do ciasta w mikserze stojącym na niskiej prędkości lub ugniataj ciasto ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 15 minut. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodaj więcej mąki chlebowej, około 2 łyżek na raz (do 8 łyżek), aby ciasto było gotowe do użycia; zbyt duża ilość mąki może sprawić, że ciasto wyschnie. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić do podwójnej wielkości, około 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
5
Dodać nadzienie czekoladowe i streusel, gdy ciasto rośnie. Do nadzienia wymieszaj drobno posiekaną czekoladę, cynamon i 1/4 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CynamonCynamon
CiastoCiasto
CukierCukier
6
Widelcem pokroić w 1/4 szklanki schłodzonego masła. Aby zrobić streusel, połączyć cukier cukierniczy i 1/4 szklanki mąki uniwersalnej; pokroić w 1/4 szklanki schłodzonego masła, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MasłoMasło
7
Gdy ciasto podwoi się, dziurkuj ciasto i pokrój je na dwie równe części. Luźno kształtować każdy kawałek w piłkę. Przykryj ciasto wilgotną ściereczką i pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
8
Rozwałkuj jedną porcję na lekko posypanej mąką powierzchni, tworząc prostokąt o wymiarach 15x4 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
9
Posypać połową nadzienia czekoladowego, zwinąć, aby utworzyć długą kłodę i uszczelnić szew. Przymocuj końce, aby utworzyć koło i umieść pierścień, szew w dół, na pergaminowej blasze do pieczenia. Powtórzyć z drugim kawałkiem ciasta. Użyj ząbkowanego noża lub nożyc kuchennych do cięcia szczelin w odstępach 1 cala wokół pierścieni. Przykryć pierścienie wilgotnymi ręcznikami kuchennymi i odstawić do podwojenia rozmiaru, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
W razie potrzeby pieczywo posmarować umyciem jajecznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
12
Posypać streusel na wierzchu.
13
Pieczemy bochenki przez około 25 minut, obracając blachy do pieczenia, aby promować nawet brązowienie, aż chleb będzie głęboki złoty brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn