Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i łosoś z solą morską w sosie Wasabi-Limonka

Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i łosoś z solą morską w sosie Wasabi-Limonka
Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i sól morska-chrupiący łosoś z sosem wasabi-Limonka to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz nasiona sezamu, olej roślinny, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Panko Crusted Wasabi Salmon with Orange Wasabi Cream Sauce, Wasabi Crusted Salmon With Orange Ginger Sauce, oraz Burger Z Łososia Z Sezamem W Sosie Jogurtowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Łososia pokruszyć czarnym sezamem i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezam CzarnySezam Czarny
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Podgrzej patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąca, a następnie dodaj olej i rybę. Sear 1 do 1 1/2 minut na stronę, a następnie wyjąć na talerz, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Podczas gdy ryba odpoczywa, ubij razem sok z limonki, mirin, ocet ryżowy, sos sojowy i proszek wasabi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Proszek WasabiProszek Wasabi
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Pokroić rybę w 1/2-calowe plastry. Ułożyć rybę na talerzu i podawać razem z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
5
Udekoruj pęczkiem całego szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia49
Magazyn