Czarna fasola i ryż José

Czarna fasola i ryż José
Czarna fasola i ryż José może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 905 kalorii. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 16 minut. Mieszanka boczku, sok z limonki, sos pomidorowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać babkę, możesz podążać tym daniem głównym z Babeczki Babeczkowe jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czarna fasola i ryż José, Ryż i czarna fasola (kuchenka Do Gotowania ryżu), oraz Czarna fasola i ryż na swój sposób.

Instrukcje

1
Umieść fasolę w dużym holenderskim piekarniku; dodaj wodę na głębokość 2 cali nad fasolą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę; przykryć, zdjąć z ognia i odstawić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Drenaż.
3
Boczek gotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, często mieszając, 8 do 10 minut lub do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Usuń boczek i osuszyć na papierowych ręcznikach; rezerwy kapiele w piecu holenderskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
5
Dodaj cebulę, 3 ząbki czosnku, i czerwona papryka do gorących kapieli; gotować, często mieszając, 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodać bulion, kolejne 3 składniki i fasolę; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Dusić, mieszając od czasu do czasu, 2 godziny lub aż fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1
Wlać olej roślinny na głębokość 1 cala w 10-calowej patelni żeliwnej; ciepło do 34
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Smażyć babkę 2 do 3 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
3
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Przygotuj Mojo: wymieszaj razem 2 ząbki czosnku i kolejne 3 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Ciepła 1/2 szklanki oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu 2 do 3 protokół; ubijać do mieszaniny soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
7
Przygotować Sofrito: Pulse 7 ząbków czosnku i dalej 3 składniki w robocie kuchennym, aż drobno posiekane. Podsmaż mieszankę czosnku w 1 łyżce. gorąca oliwa z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Dodaj paprykę i następne 3 składniki; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
9
Łyżka żądanej ilości gorącego gotowanego ryżu na indywidualne talerze do serwowania. Top każdy z 1 szklanka mieszanki czarnej fasoli i 1 łyżka. Sofrito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
10
Mżawka po 1 łyżce. Mojo.
11
Posypać boczkiem i kostkami babki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce

Składniki

6plastrygrube plastry boczku pokrojone w kostkęgrube plastry boczku pokrojone w kostkę23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCZARNA FASOLACZARNA FASOLA2kilogramyDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż gotowany na gorącoRyż gotowany na gorąco454Orzechy dowolne (posiekane)pakiet Suszona czarna fasolapakiet Suszona czarna fasola2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone7ząbki czosnkuząbki czosnku1zielona papryka, grubo posiekanazielona papryka, grubo posiekana1(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony2(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1babka, pokrojona w kostkę 1/2 calababka, pokrojona w kostkę 1/2 cala8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySMAŻONA BABKA I MOJOSMAŻONA BABKA I MOJO1czerwona papryka, posiekanaczerwona papryka, posiekana2(zima)posiekana pieczona czerwona paprykaposiekana pieczona czerwona papryka11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2szalotka grubo posiekanaszalotka grubo posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2(zima)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinnyOlej roślinny1Dużecebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOFRITOSOFRITO
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 16 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn